Domov Dogodki INTENZIV Turčija – LIKIJSKI BISERI 18. do 25. MAJA 2024

Podrobnosti dogodka

Loading Dogodki
  • This event has passed.
  • PRIČETEK20. 4. 2024

  • ZAKLJUČEK20. 4. 2024

  • LOKACIJA

  • CENA490€

INTENZIV Turčija – LIKIJSKI BISERI 18. do 25. MAJA 2024

VABIVA TE  NA 8 DNEVNI SPOMLADANSKI INTENZIV V JUŽNO TURČIJO – LIKIJSKI BISERI 18. do 25. MAJA 2024

Vpis je možen do 8. maja 🔆

 

Likijski biseri je celostno trojno potovanje – VASE, po DEŽELI in V deželo. Glavna tema potovanja je delo na sebi – Postavitev družine. Temu so posvečeni dopoldnevi.

Popoldneve pa preživimo v raznovrstnih vzdušjih turškega Sredozemlja – naj bodo to antična mesta preteklosti v čudovitem naravnem okolju, velemestna Antalya in njeno staro središče, vzpon z gondolo na Likijski Olimpos, čudovita narava NP Olimposaz večnimi ognji Himere, izlet z ladjico po potopljenem mestu in idilična vasica Himere, šarmantni Kaš in spektakularna soteska Saklikent.

Potovanje je polno in intenzivno. Doživljamo sebe in gostujočo deželo, ob vsem tem pa si utrgamo prosti čas za kopanje in nekaj počitnic. Večeri pa so namenjeni za druženje in raziskovanje na lastno pest. Skratka zgodba, ki nadgrajuje naša življenja.

1. dan LJUBLJANA – ANTALYA. Zberemo se na ljubljanskem letališču. Poletimo proti Carigradu in dalje proti Antalyi. Po pristanku se odpeljemo do hotela. Namestitev. Raziskovanje okolice. Prosto za večerjo. Postavitev družine. Nočitev. (H*)

2. dan ANTALYA – izlet v TERMESSOS in KORKUTELI. Zajtrk. Postavitev družine. Po delavnici in prostem času za kosilo se podamo visoko v gore na ogled antičnega mesta Termessos. Poleg starodavnih ruševin nas navduši lega, sprehod po razgibani okolici in razgledi, ki se raztezajo daleč naokrog. V skladu s časom na poti proti hotelu postanemo v tkalnici turških preprog in si ogledamo lokalne izdelke in način, kako jih izdelujejo. Prosto za večerjo. Nočitev. (H*, Z)

3. dan ANTALYA – ogled mesta. Zajtrk. Postavitev družine. Po delavnici in prostem času za kosilo se odpeljemo v središče mesta in doživimo staro mestno jedro Kaleiči. Tu so ostanki iz rimskega, seldžuškega in osmanskega obdobja, ki nam spregovorijo. Morda bo še bolj zanimiv prosti čas, ko se izgubljamo v starem mestnem jedru – v muzeju na prostem, med mnogimi butiki in trgovinicami z atraktivnim blagom. Okusimo odlično turško hrano. Vrnitev v hotel. Nočitev. (H*, Z)

4. dan ANTALYA – LIKIJSKI OLIMPOS (2.365 m) – OLIMPOS (ČIRALI/ADRASAN). Zajtrk. Postavitev družine. Po delavnici in prostem času za kosilo se odpeljemo po zahodni obali zaliva Antalyedo slikovitega Čiralija. Z žičnico se vzpnemo na 2.365 m visok Likijski Olimpos z neverjetnim razgledom na okolico. V Ulupinarju si privoščimo tradicionalno turško večerjo. Prihod v hotel in namestitev. Nočitev. (P*, Z)

5. dan OLIMPOS (ČIRALI/ADRASAN) – ogled antičnega Olimposa in HIMERA. Zajtrk. Postavitev družine. Po delavnici in prostem času za kosilo se po plaži odpravimo do antičnega mesta Olimpos in raziščemo nekdanje slavno gusarsko gnezdo. Prosto za počitek ali kopanje na prijetni prodnati plaži. Nočitev. (P*, Z)

6. dan OLIMPOS (ČIRALI/ADRASAN) – prost dan in HIMERA. Zajtrk. Postavitev družine. Po delavnici prosto za počitek ali kopanje na prijetni prodnati plaži. Zvečer si privoščimo nočni pohod do večnih ognjev Himere. Nočitev. (P*, Z)

7. dan OLIMPOS (ČIRALI/ADRASAN) – izlet z ladjico do POTOPLJENEGA MESTA – KAŠ. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja na skrajni južni rt polotoka Teke. Vkrcamo se na ladjico in si privoščimo izlet po najlepših kotičkih turškega Sredozemlja, ki je poln postankov za sončenje, kopanje in sproščeno uživanje. Kosilo na ladjici. Popeljemo se tudi do potopljenega mesta Kekova. Postanemo v šarmantni vasici Simena s tisočletnimi oljkami in likijskimi sarkofagi – vtis se globoko vtisne v nas. Vožnja do šarmantnega Kaša. Namestitev v hotelu. Nočitev. (H*, ZK)

8. dan ČIRALI – KUMLUCA – ANTALYA – LJUBLJANA. Zajtrk. Vožnja do Kumluce in obisk lokalne tržnice za zadnje nakupe. Vožnja na letališče v Antalyo in refleksija potovanja. Polet preko Istanbula v Ljubljano.

Prijavnico si natisnite na tej povezavi https://www.agencija-oskar.si/turcija/likijski-biseri-z-matejem-skufco/

Cena 1290 €

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Istanbul – Antalya – Istanbul – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine (193 EUR), namestitve in obroke po spodnjem opisu*, izlet z ladjico do potopljenega mesta Kekova s kosilom, slovenskega in po potrebi lokalnega vodnika, vstopnine, vzpon z žičnico na Likijski Olimpos, stroške priprave in organizacije potovanja.

*NOČITVE in PREHRANA: v Antalyi (ali bližnji okolici) nočimo v hotelu 3-4* z zajtrkom, v Olimposu (Čiraliju ali Adrasanu) nočimo v prijetnem penzionu s posebnim vzdušjem z zajtrkom, v Kašu nočimo v hotelu na nivoju 3-4* z zajtrkom.

Doplačila po želji (na osebo):

– odstopnina v primeru višje sile 4,56 % vrednosti potovanja,

– doplačilo za enoposteljno sobo 210 EUR,

– priporočljivo doplačilo za napitnine (vodniku na kraju samem) 30 EUR na osebo,

– dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,

– doplačilo za Inovativne postavitve in Postavitev družine 490 EUR.

Obvezna doplačila (na osebo):

– v primeru velikosti skupine 15 – 19 oseb na potovanje 60 EUR

DRUGI PODATKI:

VIZE: Slovenci vize ne potrebujemo, rabimo pa vsaj 6 mesecev veljaven potni list.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Splošni pogoji poslovanja Agencije Oskar so sestavni del programov in so kot posebna tiskana priloga na voljo na vseh prodajnih mestih. Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.

MINIMALNO ŠTEVILO OSEB: 15.

ORGANIZATOR POTOVANJ

Agencija Oskar, d.o.o., Hafnarjeva pot 2a, 4000 Kranj,

Tel: +3864 2014-338, 339 Fax: +3864 2014-331

E-Mail: info@agencija-oskar.si, www.agencija-oskar.si

ID: SI65090934, TRR: 3000 0000 0450 019 pri SBERBANK d.d., PE Kranj, št. licence: 128 in 129, IATA licenca št. 77-32092

Vpisano pri Okrožnem sodišču v Kranju, št. vložka: 1/06544/00, osnovni kapital: 38.763 EUR

LEGENDA za vrsto storitev in namestitev:

Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja ​​P*– penzion/ lokalne namestitve, dvoposteljne sobe s kopalnico

H – nočitev v hotelu 1/2/3 zvezdice*

 

Details

Date:
20 aprila
Cost:
490€