Domov Intenzivi – INTENZIV NA MADEIRI

Intenzivi – INTENZIV NA MADEIRI

VABIVA VAS na 8 DNEVNI INTENZIV

z Matejem

NA MADEIRI – vulkanski otok večne pomladi

od 17. 11 do 24. 11. 2019

Si želite nekaj dni le za sebe, v katerih intenzivno razrešujete svoje teme? Zdravite svoje rane in iščete nove rešitve v zasebnem in poslovnem življenju?

Potem si privoščite INTENZIV na MADEIRI!

MADEIRO na temeljih nekdanje Atlantide preveva posebna energija in živahnost.

Madeira je resnično en velik botanični vrt. 

Eksotične rastline krasijo otok z nenavadnimi barvami in posebnimi oblikami cvetov, ki so prava paša za oči.

Ko stopiš nanj začutiš željo po tranformaciji in odlaganju bremen.

INTENZIV – RETREAT je sestavljen iz kombinacije inovativnih postavitev to pomeni spoznavanja sebe in spoznavanje prečudovitega mističnega otoka?

Inovativne postavitve in postavitev družine

Odhod: 17. november 2019

Nastanitev: Hotel 4*, nočitev/zajtrk

Stil: Oskarjevo tematsko potovanje

1. dan LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL. Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v Benetkah. Polet preko Lizbone v Funchal. Vožnja do hotela in namestitev. Prosto in nočitev. (letalo, H*)

  

2. dan FUNCHAL in botanični vrt. Zajtrk. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (v trajanju štiri ure). Po delavnici se bomo podali do Botaničnega vrta. Sledi raziskovanje središča otoka – mesta Funchal. Začnemo pri muzeju CR7, se sprehodimo skozi čudovit mestni park in vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale in mestne hiše vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu do trdnjave sv. Jakoba ter se po promenadi vrnemo v središče. Prosto za lastno raziskovanje. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (do dve uri). Nočitev. (H*,Z)

  

3. dan FUNCHAL – izlet na VRH OTOKA. Zajtrk. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (v trajanju štiri ure). Odpravimo se na vrh otoka. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Arieiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Potem se spustimo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za večerjo? Vrnitev v hotel. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (do dve uri). Nočitev. (H*, Z)

4. dan FUNCHAL – izlet v SANTANO in na RT SVETEGA LOVRENCA. Zajtrk. Vožnja do rta sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših sprehodov ob klifih, visoko nad razpenjenim oceanom. Po SV obali otoka se odpeljemo do Santane, kjer obiščemo značilne “alpske” hiške in si po želji privoščimo tradicionalno kosilo. Vrnitev v hotel. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (v trajanju šest ur). Nočitev. (H*, Z)

5. dan FUNCHAL – izlet v CAMARO DO LOBOS, CABO GIRAO in MONTE. Zajtrk. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (v trajanju štiri ure). Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I. Zakaj se ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini (za doplačilo)? Pot nadaljujemo na Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje. Vožnja do idilične ribiške vasice Camare do Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Sprehod ob obali do hotela. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (do dve uri). Nočitev. (H*, Z)

  

6. dan FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA. Zajtrk. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (v trajanju štiri ure). Vožnja na višinski prelaz Encumeado, od koder se nam z nekaj sreče odpre pogled na obe strani otoka. Postanek na planoti Paul da Serra pri prastarih lovorikovcih in sprehod. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka po panoramski cesti skozi Fanal v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave … Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. Vrnitev v hotel. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (do dve uri). Nočitev. (H*, Z)

  

7. dan FUNCHAL – prosto ali izlet po želji. Zajtrk. Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (v trajanju štiri ure). Prosto popoldne lahko izkoristimo za počitek in kopanje, raziskovanje Funchala ali pa se udeležimo izleta po želji – recimo celodnevni pohod po daljši levadi ali po spektakularni planinski poti čez najvišje vrhove otoka (od Pica Areiira do Ruiva). Lahko se celo odločimo za katero izmed aktivnosti kot so izlet z jeepi, kolesarjenje, kanjoning,… Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce (do dve uri). Nočitev. (H*, Z)

  

8. dan FUNCHAL – LIZBONA – LJUBLJANA. Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko Lizbone do Benetk. Po pristanku sledi še vožnja proti Ljubljani. (Z letalom)

Vrstni red izletov po otoku ter sprehodov se lahko med potovanjem prilagaja vremenskim razmeram.

Posebna ponudba za skupino MATEJA ŠKUFCE: 879 EUR

Posebna ponudba velja za skupino ob prijavi najmanj 30 potnikov do najkasneje

30. julija 2019. Za prijave po tem datumu je cena lahko višja.

Rok za prijavo je 9. september 2019.

Cena (najmanj 30 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz do letališča in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (74 EUR), 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, degustacija madeirčana, vstopnino v botanični vrt, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji (na kraju samem):

– madeirski ali Fado večer (prevoz, večerja, pijača, folklorni program, …): 39 EUR

– izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): 30 EUR;

– Monte – spust s sanmi: 15 EUR;

– dodatni izlet 7. dne: 30 EUR

– izlet z jeepi: 35-45 EUR.

Obvezna doplačila (na osebo):

– v primeru velikosti skupine 15 – 19 oseb: 90 EUR.

– v primeru velikosti skupine 20 – 29 oseb: 60 EUR.

Doplačila po želji (na osebo):

– odstopnina v primeru višje sile: 4,56 % vrednosti potovanja,

– doplačilo za enoposteljno sobo: 180 EUR,

– dodatno zdravstveno zavarovanje,

– doplačilo za Inovativne postavitve in postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce po

programu: 370€ ali

– doplačilo za Individualno postavitev družine v izvedbi Mateja Škufce v trajanju do dve uri: 190€.

Prijavnico si natisnite na povezavi:  prijavnica Madeira – pri dogodkih

Se vidimo na Madeiri ,

Brigita in Matej

 

 

TRADITIONALNI INTENZIV NA OTOKU IŽ

VABLJENI NA POT NAZAJ K SEBI ❤️ – RETREAT – INTENZIV NA OTOKU IŽ

KOMU JE NAMENJEN RETREAT?

Vsem, ki si želite odmor za dušo, telo in duha ter preživeti vsaj 5 dni na morju in se pri tem ponovno povezati s seboj.

Kako bo potekal program?

Začetek retreata:  bo objavljen

Zaključek:

SOBOTA,

do 18.00 prihod. Zadnja ladja prihaja 17.45.

20.00 predstavitev programa

NEDELJA, do ČETRTKA,

do 9.30 čas za zajtrk, plavanje, sprehode, jogo, uživanje ob sončnem vzhodu… .

9.30 – 13.00 – retreat postavitve

od 13.30 čas za kosilo, kopanje, počitek, sprehode, meditacije… .

17.30 – 19.00 -retreat – postavitve

19.00 – 20.30 večerja, sprehod …

20.30 po izbiri: dodatne postavitve ali sveti plesi.

1 x popoldanski izlet z ladjico na bližnji otok – ni obvezen!

Prilagajali se bomo skupini in vremenu!

CENA 5 DNEVNEGA SEMINARJA: 220 €

Cena ne vključuje bivanje, hrano, izlet z ladjico in prevoz do Iža.

V primeru, da si želite deliti stroške prevoza z avtom se javite, da vas povežemo.

BIVANJE:

RETREAT – postavitve bodo potekale v hotelu KORINJAK.

Hotel KORINJAK stoji na mestu, ki je posvečeno elementarnim bitjem štirih elementov in mestu dajejo prvinsko moč. Na drugi strani zaliva, na hribu Mali Opačac, ki je pokrit z borovim gozdom, so našli žarišča elementov na višji ravni. V strukturah močnih kamnitih nasipov je vgrajeno nevidno vilinsko svetišče.

To dvojno žarišče elementarnih bitij dopolnjuje prostor nad krajem, ki ga zaznamuje cerkev Sv. Roka. To je eno od tistih mest, ki omogočajo dostop do vzporednih svetov, ki so za nas še vedno nevidna. Lahko ga primerjamo z vrati, ki se odpirajo v različnih dimenzijah zemeljskega vesolja. Področje Sv. Roka se širi tudi pod vodo Jadranskega morja, kjer je pospravljen pravzorec Jadrana. V obliki barvite mandale leži globoko pod morjem in v svet pošilja signale celovitosti in uravnoteženosti duše. Ko stojimo na Ižu, v resnici stojimo v samem središču jadranskega območja. Od tukaj je pot do sebe in lastnega miru najbližja. (napisal Marko Pogačnik)

Zatorej priporočamo namestitev v hotelu, vendar ste popolnoma svobodni pri izbiri namestitve.

KAKO PRITI NA OTOK IŽ?

Z avtom. V primeru, da si želite deliti stroške prevoza z avtom se javite, da vas povežemo.

POZOR!

Trajekt pluje 1 x na dan.

Hotel KORINJAK je v neposredni bližini pristanišča katamarana.

Iz Zadra plujejo katamarani (2 x na dan) za ca. 25 kn v eno smer.

Zagotovite si svoje mesto in se prijavi zdaj!

Tudi otroci so zelo dobrodošli 😊