Domov Mnenja

Mnenja

Draga Matej in Brigita!

Dne 16. in 17. 2. sem se prvič v celoti udeležila vajine vikend delavnice in izvedla postavitev. Hvala vama za to čudovito izkušnjo, ki me je predvsem zelo pomirila in po dolgem času odpravila moje slabo počutje in negativne misli. Na delavnici sem se počutila predvsem sprejeto, varno in spoštovano. Čustveno in tudi fizično je bilo sicer naporno, zato sem kasneje potrebovala predvsem umik vase in počitek.

Hvaležna sem vama, da sta mi omogočila stik z biološko mamo. Hvaležna sem tudi za vse ostale udeležence in njihove postavitve, saj so mi omogočile, da življenjske dogodke, odločitve in odnose sedaj gledam precej drugače kot prej. Všeč mi je bilo, da sem se delavnice udeležila v skupini z manj udeleženci, kar je pripeljalo do bolj intimnega vzdušja in bolj intenzivnega doživljanja.

Ostaja še nekaj področij, pri katerih vem, da še nimam jasne slike, zato se nameravam ponovno udeležiti vajinih delavnic, do takrat pa vama iskreno želim, da uspešno in srčno nadaljujeta svojo pot in poslanstvo.

Marjana

Misli in besede veliko tiho ali glasno kombiniram ter preizkušam v praksi. Zato mi je povabilo izzvalo močno logično reakcijo vprašanj: “Kako lahko nepoznane osebe nekomu pomagajo brez besed, samo z energijo? Kakšno “čarovništvo” je spet to?….”

Meni, ki poudarjam moč besed, je brezbesedno so-vplivanje res stopilo na žulj. Zato sem se podvizal in se udeležil seminarja kot opazovalec in po izboru postavljalca tudi kot nadomestni družinski član.

In v uvodu nas Matej opozori, da naj se v vaji čimbolj prepustimo občutkom v sedanjem trenutku in se bodo stvari same odvijale tako kot je prav.

Prav tako preprosto prizna, da ne zna logično z besedami razložiti zakaj in kako stvari delujejo in da govori na osnovi lastnih in drugih izkušenj, da udeleženci doživljamo velike spremembe obravnavane zadeve. Prosi nas, da s pozitivnim namenom sodelujemo v postavitvi kot opazovalci ali nadomestni družinski člani postavljalca.

Še vedno v meni kljuva: “Kako se bom počutil, če me kdo izbere? Na kaj naj oz. bom mislil?…”

In prva oseba postavi svoj primer in izbere tudi mene. Uh.

Naenkrat se vprašalna kljuvanja odstranijo in kar stojim kakor me oseba postavi v prostor. Pa tudi druge družinske člane postavi. In občutim različna občutja do vsake postavljene osebe. Do ene veselje ker je tu, druge niti pogledati ne morem, na strani tretje pa mi je vroče in pritiska me vstran. Brez da bi jih poznal od prej oziroma da bi poznal njihovo družinsko zgodovino primera. In z vsakim premikom oseb(e) v prostoru ali z izrečenimi besedami se mi občutja spreminjajo tako, da na koncu prevladujejo dobri občutki do vseh sodelujočih.

Priznam, v prvem primeru so se mi misli še večkrat prebudile in povezovale mojo osebno zgodovino s primerom ter potiskale občutke v ozadje. Zato sem tudi plačal ceno z veliko utrujenostjo in žejo.

Na vrsti je bil druga postavitev…

Na prvi pogled še mnogo bolj čustveno zapletena, celo z različnimi mojimi vlogami v isti postavitvi. In glej, logične misli glave mi dajo mir in v vlogah nastopajo predvsem ostali občutki telesa v povezavi z energijami oseb v prostoru.

Ko smo se zvečer po zasneženi cesti vozili proti domu, sem čutil, da je možno tudi na nebesedni ravni ustvarjati večjo sproščenost in zadovoljstvo brez “čarovništva”. Pa tako mirno sem spal in se vesel zbudil v nov dan, da sem vedel da deluje.

Ko me kdo vpraša, kaj Postavitev družine je, mu razložim osnovne principe in ga povabim, da tudi sam izkusi, saj bo le tako preveril moje uvodne besede.

Z nekaterimi postavljalci družine sem se kasneje srečal ali slišal in vsi so mi potrdili, da so od postavitve dalje napredovali in se stvari “ne-razumljivo” dobro razpletajo.

Postavitev družine očitno deluje.

Janez

Zelo lepa izkušnja. Priporočam vsakemu.

Francka

Vračava se, ker čutiva, da je prav. Vsakič je drugače in vsakič se naučiva česa novega. Hvala

Robert in Darja

Udeležba na seminarju mi je odprla povsem nov pogled. Zdaj marsikaj razumem, kar prej nisem mogla sprejeti ali bolje – nisem znala.

Hvala, ker ste mi odprli pogled v preteklost, hvala, da sem našla stik z mojimi brati in sestrami, ki niso imeli te sreče, da bi se rodili; hvala za stik z mojim mrtvorojenim bratom; zdaj je za vse prostor tudi v mojem srcu. Hvala, da sem lahko odprla srce in da sem lahko pokazala vsa svoja čustva in pri tem naletela na neverjetno razumevanje in sočustvovanje ostalih. In hvala, ker sedaj tazumem, zakaj je moje ljubosumje uničilo vsako mojo zvezo, kjer me je partner imel rad. Hvala, ker pomagate razumeti! HVALA, DA SEM KONČNO NAŠLA SEBE!

Zvonka

Od kada sam prvi puta došla na seminar, mnogo se stvari u mome životu promjenilo na bolje, te i u buduče namjeravam dolaziti.

Na seminaru imam osječaj, da konačno mogu biti to što jesam bez da pokušavam zadržati osječaje i praviti se jaka.

Hvala na svemu!

Liljana

Pošljite nam svoje mnenje:

Ime *

E-pošta *

Vaše mnenje