Domov Mnenja

Mnenja

Od prve postavitve- prejšnji mesec sem bolj umirjena. Dogodki in čustva niso tako intenzivno negativni kot so bili pred prvo postavitvijo. Bolj čutim mamo in očeta. Edaj jih bolj spoštujem. Čaka pa me še veliko dela na sebi in še bom prišla na seminar, ker želim biti svobodna, srečna ter da delam, govorim in se izražam kot čuti to moja duša.

Matej in Brigita, hvala vama za vse podarjene besede.

,

Damjana

Najlepša hvala za ta intenzivni vikend. V sebi čutim tak mir kot že dolgo ne. In hvala za vaše inovativne postavitve. Včeraj sem razmišljala, kako naj spremenim sedežni red pri nas doma pri mizi, da ne premikam svoje mame in sem ga našla. Zdaj je moj mož končno dobil stalno mesto in mislim, da mu je prej glavno mesto bolj kot moja mama zasedal najin sin. Hmmm. 🙂

Hvala.

LP Mateja

Mateja

Odkar hodim k Mateju in Brigiti se mi je življenje na čaroben način spremenilo. Občutek imam kot da bi končno odpla vrata zapora in šla naprej v življenje. Hvala 🙂! Pridem še!

Vera

Zahvajujoč Mateja ponovno vem, da je ozdravitev možna! Se še vidimo! Hvala😀

Klavdija

Na seminarju sem prišel do spoznanja, da je odgovornost za moje življenje v mojih rokah in da se lahko v vsakem trenutku odločim, kakšno je moje življenje. Seminar je super. Tudi za moške!

Franc

Misli in besede veliko tiho ali glasno kombiniram ter preizkušam v praksi. Zato mi je povabilo izzvalo močno logično reakcijo vprašanj: “Kako lahko nepoznane osebe nekomu pomagajo brez besed, samo z energijo? Kakšno “čarovništvo” je spet to?….”

Meni, ki poudarjam moč besed, je brezbesedno so-vplivanje res stopilo na žulj. Zato sem se podvizal in se udeležil seminarja kot opazovalec in po izboru postavljalca tudi kot nadomestni družinski član.

In v uvodu nas Matej opozori, da naj se v vaji čimbolj prepustimo občutkom v sedanjem trenutku in se bodo stvari same odvijale tako kot je prav.

Prav tako preprosto prizna, da ne zna logično z besedami razložiti zakaj in kako stvari delujejo in da govori na osnovi lastnih in drugih izkušenj, da udeleženci doživljamo velike spremembe obravnavane zadeve. Prosi nas, da s pozitivnim namenom sodelujemo v postavitvi kot opazovalci ali nadomestni družinski člani postavljalca.

Še vedno v meni kljuva: “Kako se bom počutil, če me kdo izbere? Na kaj naj oz. bom mislil?…”

In prva oseba postavi svoj primer in izbere tudi mene. Uh.

Naenkrat se vprašalna kljuvanja odstranijo in kar stojim kakor me oseba postavi v prostor. Pa tudi druge družinske člane postavi. In občutim različna občutja do vsake postavljene osebe. Do ene veselje ker je tu, druge niti pogledati ne morem, na strani tretje pa mi je vroče in pritiska me vstran. Brez da bi jih poznal od prej oziroma da bi poznal njihovo družinsko zgodovino primera. In z vsakim premikom oseb(e) v prostoru ali z izrečenimi besedami se mi občutja spreminjajo tako, da na koncu prevladujejo dobri občutki do vseh sodelujočih.

Priznam, v prvem primeru so se mi misli še večkrat prebudile in povezovale mojo osebno zgodovino s primerom ter potiskale občutke v ozadje. Zato sem tudi plačal ceno z veliko utrujenostjo in žejo.

Na vrsti je bil druga postavitev…

Na prvi pogled še mnogo bolj čustveno zapletena, celo z različnimi mojimi vlogami v isti postavitvi. In glej, logične misli glave mi dajo mir in v vlogah nastopajo predvsem ostali občutki telesa v povezavi z energijami oseb v prostoru.

Ko smo se zvečer po zasneženi cesti vozili proti domu, sem čutil, da je možno tudi na nebesedni ravni ustvarjati večjo sproščenost in zadovoljstvo brez “čarovništva”. Pa tako mirno sem spal in se vesel zbudil v nov dan, da sem vedel da deluje.

Ko me kdo vpraša, kaj Postavitev družine je, mu razložim osnovne principe in ga povabim, da tudi sam izkusi, saj bo le tako preveril moje uvodne besede.

Z nekaterimi postavljalci družine sem se kasneje srečal ali slišal in vsi so mi potrdili, da so od postavitve dalje napredovali in se stvari “ne-razumljivo” dobro razpletajo.

Postavitev družine očitno deluje.

Janez

Pošljite nam svoje mnenje:

Ime *

E-pošta *

Vaše mnenje